Ring og hør mere
Mobil: (+45) 60 14 25 71

Hundesvømmebadet

ÅBEN WEEKEND TIL JULESVØMNING I MIDTJYSK HUNDECENTER

LØRDAG OG SØNDAG   30.11 og 1.12

Midtjysk Hundecenter inviterer alle hundeejere til et julearrangement hvor ejerne kan give deres hund eller hunde mulighed for en fri tur i stedets opvarmede svømmebassin mellem 10:00 og 18:00 begge dage.

Det er samtidig en anledning til at invitere faste kunder, og dermed sige tak for deres støtte til stedet i 2019.

Der tilbydes ca. en halv time per ejer.

Hundesvømning er en fantastisk motionsform for hunde. Hunden bruger andre muskler end når den træner på landjorden. Det er godt for genoptræning efter skade, for at opbygge hundens kondition eller bare for lidt leg. Specielt når det er koldt udenfor, er det rart at give hunden en mulighed for en dukkert under kontrollerede forhold. Her man kan gå med hunden i snor omkring bassinet, måske med et legetøj i munden.

Midtjysk Hundecenter har megen erfaring med hundesvømning, og hjælper gerne med at få de firbenede i vandet så de får fuldt udbytte af turen.

Alle hundeelskere er velkomne til at deltage, eller bare at se på.

Der bydes på julegløgg og andre forfriskninger til alle, og der er mulighed for at vinde en uges ophold i hundepensionen for 1 hund, eller en fri svømmetur til 1 hund.  Der er også mulighed for se hundepensionen, og høre om hvordan der klippes, soigneres og klippes negle.

Centerets leverandør af hunde og katte foder vil sponsorere prøver af deres produkter, og alle vil få en lille pose med hjem.

De vil også sponsorere en sæk hundefoder, som vil blive udtrukket blandt deltagerne i arrangementet 

Bestil tid nu for at være sikker på en plads. 

Temperaturen i svømmehallen er cirka 20 grader, så hvis du ønsker at holde dig selv varm og motionere din hund sikkert kom til Midtjysk Hundecenter. Bassinet, som har afrundede hjørner for bedre udnyttelse pladsen og lettere manøvrering for hunden, er på 6 meter gange 3 meter. Der mindst 45 minutter til rådighed, og der er kun egne hunde i badet i den periode. Der gives hjælp med at komme igang hvis det ønskes; men hvis I har flere hunde kan I nemt svømme dem sammen.  Der er et varmt brusebad til at vaske jeres hund før den går i og ligeledes når den kommer ud igen.  Vi har også en tørrekabine til fri afbenyttelse, men husk håndklæde.  Ring for en tid.  Telefon 60142571


Midtjysk Hundecenter er et af få steder i Midtjylland som  tilbyder hundesvømning i en opvarmet og velkonstrueret pool kun til hunde. Poolen er opvarmet til ca. 20 grader, hvilket er en stor fordel for eksempelvis gigtplagede hunde. Når hunden svømmer, er der masser af plads om hele bassinet, så det er nemt at føre den rundt.

Hundesvømning er en fantastisk motionsform for hunde, og det har mange fordele:

  • Skånsom genoptræning efter skader eller operation.
  • Muskelopbyggende - hunden bruger mange flere muskler ved svømning end ved eks. løbetræning, og samtidig belaster svømningen ikke hundens knogler og led.
  • Sjov og anderledes aktivering af hunden.
  • God motionsform til overvægtige hunde.

Vi kan tilbyde et komplet genoptræningsophold efter tilskadekomst eller operation. Her vil hunden blive svømmet flere gange daglig. Husk at spørge din dyrlæge til råds om svømmetræning efter operation eller skader.

De første gange vil der naturligvis være hjælp ved svømningen, hvis ønsket.
    

Sådan foregår det:

Hunden kommer ind i bassinrummet og får lov til at snuse lidt rundt. Herefter skylles den og kan påføres en svømmevest. Svømmevesten er for at hunden ikke ligger for dybt i vandet og ikke skal bruge alle kræfterne på at holde sig oppe, men kun på at svømme. Om svømmevesten skal bruges ved flere besøg, er afhængig af hundens kondition og svømme-egenskaber.

Herefter bliver hunden hjulpet op ad rampen og stille og roligt ned i vandet. Hunden svømmer et par omgange i bassinet, hvorefter den kommer op på rampen igen for at puste ud. Dette gentages et par gange mere. Den første gang svømmer hunden maaske ikke mere end ca. 5-6 omgange i bassinet, afhængig lyst og kondition; for den må endelig ikke bliver overtræt, så den forbinder oplevelsen med noget negativt.

Efter svømningen bliver hunden igen skyllet og evt. vasket. Husk selv at medbringe håndklæder. Det er også en god idé at tage regntøj med, da der er chance for, at det ikke kun er hunden, der bliver våd !!!

Der er desuden mulighed for brug af tørrekabine.

 

 

Top