Ring og hør mere
Mobil: (+45) 60 14 25 71

Hundesvømmebadet

Trods disse corona tider, er svømmebadet rigtig godt besøgt.  Vi kan selvfølgelig ikke afholde større svømme arrangementer; men stadig flere besøgende køber sæsonkort, som giver adgang til bassinet så tit som hunden eller ejeren har tid og lyst til eller brug for.  Der er mulighed for at købe kort til 3, 6 eller 12 måneder.

 

Hvis man har planer om jævnligt at motionere sin hund på denne måde, giver det sund fornuft, og man får virkelig noget for pengene.  Med varmere vejr på vej, kan det være godt at give din hund en gang svømmetræning, så den er klar til en tur i det åbne vand.

 

Temperaturen i svømmehallen er cirka 20 grader, så hvis du ønsker at holde dig selv varm og motionere din hund sikkert kom til Midtjysk Hundecenter. Bassinet, som har afrundede hjørner for bedre udnyttelse pladsen og lettere manøvrering for hunden, er på 7 meter gange 4 meter. Der er mindst 45 minutter til rådighed, og der er kun egne hunde i badet i den periode. Der gives hjælp med at komme i gang hvis det ønskes; men hvis I har flere hunde kan I nemt svømme dem sammen.  Der er et varmt brusebad til at vaske jeres hund før den går i og ligeledes når den kommer ud igen.  Vi har også en tørrekabine til fri afbenyttelse, men husk håndklæde.  Ring for en tid.  Telefon 60142571


Midtjysk Hundecenter er et af få steder i Midtjylland som  tilbyder hundesvømning i et opvarmet og velkonstrueret bassin konstrueret til hunde. Bassinet er opvarmet til ca. 20 grader, hvilket er en stor fordel til for eksempelvis gigtplagede hunde. Når hunden svømmer, er der masser af plads om hele bassinet, så det er nemt at føre den rundt.

Hundesvømning er en fantastisk motionsform for hunde, og det har mange fordele:

  • Skånsom genoptræning efter skader eller operation.
  • Muskelopbyggende - hunden bruger mange flere muskler ved svømning end ved eks. løbetræning, og samtidig belaster svømningen ikke hundens knogler og led.
  • Sjov og anderledes aktivering af hunden.
  • God motionsform til overvægtige hunde.

Vi kan tilbyde et komplet genoptræningsophold efter tilskadekomst eller operation. Her vil hunden blive svømmet flere gange daglig. Husk at spørge din dyrlæge til råds om svømmetræning efter operation eller skader.

De første gange vil der naturligvis være hjælp ved svømningen, hvis ønsket.
    

Sådan foregår det:

Hunden kommer ind i bassinrummet og får lov til at snuse lidt rundt. Herefter skylles den og kan påføres en svømmevest. Svømmevesten er for at hunden ikke ligger for dybt i vandet og ikke skal bruge alle kræfterne på at holde sig oppe, men kun på at svømme. Om svømmevesten skal bruges ved flere besøg, er afhængig af hundens kondition og svømme-egenskaber.

Herefter bliver hunden hjulpet op ad rampen og stille og roligt ned i vandet. Hunden svømmer et par omgange i bassinet, hvorefter den kommer op på rampen igen for at puste ud. Dette gentages et par gange mere. Den første gang svømmer hunden maaske ikke mere end ca. 5-6 omgange i bassinet, afhængig lyst og kondition; for den må endelig ikke bliver overtræt, så den forbinder oplevelsen med noget negativt.

Efter svømningen bliver hunden igen skyllet og evt. vasket. Husk selv at medbringe håndklæder. Det er også en god idé at tage regntøj med, da der er chance for, at det ikke kun er hunden, der bliver våd !!!

Der er desuden mulighed for brug af tørrekabine.

 

 

Top